De allerleukste games

Het nut van feeler bets

Betten is ontegensprekelijk het meest belangrijke aspect van Texas Hold’em, in dit spelletje komt je nergens met checken alleen.

Betten geeft je informatie over wat de relatieve sterke van je huidige hand is.  Stel je vangt in late positie

voor jou limpen een aantal spelers, nu kan jij je de vraag stellen “waar sta ik met mijn paartje”.  In plaats van nu gewoon te callen zou je ook kunnen beslissen een feeler bet te doen, een bet om aan te voelen waar je staat.

Indien je die bet niet had gedaan en de flop komt

Opeens komt er een vrij grote bet voor jou, jij hebt alvast een deftige hand maar wat heeft de tegenpartij? Is hij gelimpt met 57s  (wat hem de straight geeft), misschien heeft-ie wel 99? Het punt is dat je het gewoon niet weet, je hebt weinig of geen informatie over het potentieel van zijn hand.

Laten we even aannemen dat je preflop een feeler bet hebt geplaatst, meteen folden een aantal spelers die eigenlijk wouden limpen, de flop komt

De kans is hier bestaande dat een van de callers met Q10 of iets dergelijks is meegegaan. Zonder feeler bets was het veel moeilijker geweest je tegenstander hier op een hand te plaatsen.

Door enkel te checken blijf je in het ongewisse, met feeler bets ben jij het die de hand onder controle neemt, informatie verzamelt en de sterke of zwakte van jouw opponenten aanvoelt.