De allerleukste games

De beste domeinnaam registreren

Als je een domeinnaam wilt registreren moet dit een goede naam zijn. Ook zijn er andere factoren die meespelen bij het beoordelen van een domeinnaam. In dit artikel krijg je een aantal tips voorgeschoteld zodat jij een goede domeinnaam uit kunt zoeken. Lees dus snel verder!

Domeinnaam extensie

Je kan tegenwoordig allerlei extensies krijgen voor je website. Niet alleen nog maar de .nl, .com etc., maar ook .business, .bedrijf, .amsterdam, ga zo maar door. Wat is nu handig? Op dit moment is het nog zo dat de meeste bekende websites een standaard extensie hebben. Mensen herkennen dit en daarom is het een goed idee om gewoon bij .nl of .com te blijven. Mocht je doelgroep meer “tech savvy” zijn dat kan je er wel over nadenken om een andere extensie te nemen. Neem je doelgroep bij het kiezen van je domeinnaam altijd mee!

Streepjes

Er zijn genoeg mensen die erachter komen dat de domeinnaam die zij willen registeren, niet meer beschikbaar is. Ze bedenken dat ze met een streepje ertussen alsnog hun domeinnaam kunnen aanvragen en doen dit. Wat ze echter niet weten is dat hun domeinnaam zo veel minder goed te bereiken is! Probeer maar eens je domeinnaam aan iemand uit te leggen met een streepje er tussen. Als je dit vergelijkt met wanneer je dit probeert zonder streepje, is het verschil enorm!

Meerdere domeinnamen aanvragen

Als je twijfelt tussen bijvoorbeeld enkelvoud en meervoud, kan je er ook voor kiezen om beide aan te vragen. Dit kost je maar een paar euro per jaar meer, en zo krijg je nooit spijt van je keuze. Je kan altijd nog gemakkelijk overschakelen van de een naar de ander!

Auteursrecht

Als je een domeinnaam met een merk er in wilt aanvragen kan dit mogelijk niet. Je kan dit fysiek wel zo doen, maar wettelijk gezien is dit verboden. Het kan dus zijn als jij bijvoorbeeld iets met Apple in je domeinnaam hebt, je door Apple benaderd wordt voor het verwijderen van dit domein.

Conclusie

Er is genoeg om op te letten wanneer je een domeinnaam aan wilt vragen. Naast de genoemde tips zijn er nog veel meer dingen waar aandacht aan besteed moet worden. Zoek dus op internet zoveel mogelijk informatie op over domeinnaam en hoe je de beste uit kunt kiezen en zorg ervoor dat je geen spijt hebt van de domeinnaam die je hebt uitgekozen. Veel succes bij het zoeken van de beste domeinnaam!